İstanbul’da Bulunan Kamu ve Devlet Hastanelerinde Staj Yapmak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine!

İstanbul genelinde kamuya bağlı tüm hastane ve sağlık kuruluşlarının staj başvuru ve kabul işlemleri öğrencinin bağlı bulunduğu üniversite aracılığıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.

* İl Sağlık Müdürlüğü, stajyer başvurularını üniversitelerden almakta ve öğrencilerden bireysel başvuru kabul etmemektedir. Kamu/devlet hastaneleri ayrıca başvuru almamaktadır.

** İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sadece zorunlu staj kapsamında yapılan stajlar kabul edilmektedir.

*** Üniversitemizde kamu hastanelerinde staj yapmak isteyen öğrencilerin başvuruları ArelKAM Staj Anketi ile alınmaktadır.

****Her yıl 31 Aralık tarihine kadar ArelKAM Staj Anketi doldurarak staj yerini ArelKAM’ın bulmasını talep eden öğrencilerimiz, Güz Yarıyılı sonunda Genel Ağırlıklı Not Ortalamalarının (GANO’larının) 2.50 üzerinde olması durumunda kamu hastanelerinde staja yerleştirilmektedir.

***** Kamu hastanelerine yapılan staj yerleştirmeleri, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Üniversitemize verilen kontenjan dâhilinde öğrencilerin not ortalaması ve ArelKAM Staj Anketi’nde beyan ettiği adres bilgisi göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

******ArelKAM tarafından öğrencilerin kamu hastanelerinde staj istekleriyle ilgili ayrıca başvuru alınmamakta ve öğrencilerin staj yapacakları hastaneyi tercihi konusundaki başvurular kabul edilmemektedir.

******* Staj yerleştirmeleri İl Sağlık Müdürlüğünün takvimine göre değişkenlik göstermekle birlikte Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştirilmektedir. Staj yerleştirmesi yapılan öğrenciler, arelkariyer öğrenci portalında “STAJ” başlığı altında bulunan “STAJ BAŞVURUSU” sayfasından staj yerleştirmelerini kontrol edebilirler.