2022 – 2023 Yılı Zorunlu Yaz Stajı Takvimi Hakkında

2022 – 2023 Yılı Zorunlu Yaz Stajı Takvimi Hakkında

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZORUNLU YAZ STAJI TAKVİMİ

2022-2023 eğitim öğretim yılı yaz döneminde Zorunlu yaz stajı yapacak olan öğrencilerimiz aşağıda belirtilen yaz dönemi staj takvimine göre Zorunlu Staj tarihlerini planlayabilirler.

Zorunlu yaz stajı yapacak tüm öğrencilerimizin staja başlamadan önce arelkariyer.arel.edu.tr web sayfamız üzerinden staj başvuru ve onay işlemlerini tabloda belirtilen son tarihe kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programıyla staj yapacak öğrencilerin son işlem tarihleri farklılık gösterebilmektedir. Bu öğrencilerin staj işlemleri Kariyer Merkezi tarafından ayrıca takip edilecektir.

Öğrencilerimizin staj işlemleri için arelkariyer sitemize üye girişi yaparak sol menüde bulunan STAJ > STAJ BAŞVURU adımlarını takip etmeleri ve staj başvuru ekranında bulunan 4 adımı tamamlamaları gerekmektedir. Adımlar tamamlandıktan sonra 4.adımda bulunan staj onay formunu staj yapacakları firmaya kaşe-imza yaptırarak onaylattıktan sonra Kariyer Merkezine teslim etmeleri gerekmektedir. Staj onay formunun kariyer merkezine teslimi ile birlikte staj başvuru ve onay işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Zorunlu Staj işlemlerini tamamlayan öğrenciler arelkariyer sol menüde bulunan STAJ > STAJ DURUMU adımlarını takip ederek Zorunlu staj defterine ulaşabilecekler. Staj defteri çıktı alınarak staj boyunca eksiksiz doldurulmalı ve staj bittikten sonra en geç 2 ay içerisinde Kariyer Merkezine teslim edilmelidir.

Zorunlu staj yapacak olup staj işlemlerini tamamlayan tüm öğrencilerimize staja başlamadan 1 gün önce Staj Sigortası (İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası) yapılacaktır. Staj SGK işe giriş belgesi staja başlangıç tarihinden 1 gün önce arelkariyer sitemize öğrenci girişi yapıldıktan sonra sol menüde bulunan STAJ > STAJ DURUMU adımları takip edilerek pdf formatında alınabilecektir.

Staj zorunluluğu olan bölümler ve Stajla ilgili bilgi ve için buraya tıklayarak STAJ BİLGİ SAYFASINA ulaşabilirsiniz.

Staj işlemlerinizi yapabilmek için buraya tıklayarak STAJ İŞLEMLERİ KILAVUZUNA ulaşabilirsiniz.

Zorunlu staj defteri ve İşyerinde uygulama dosyası doldurma kuralları hakkında bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

*Duyuruda yer alan açıklamalar Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerini Kapsamamaktadır.